U bent hier:

Inhoudelijk evenement 'Sirius in Society'

Al meer dan vijftien jaar lang staat Sirius gelijk aan inhoudelijke verdieping én verbreding. Studenten kunnen hun interesses verder verkennen, hun talenten ontdekken of in aanraking komen met compleet nieuwe onderwerpen. Een Siri Universalis is nooit uitgeleerd en op het inhoudelijke lustrumevenement zal dit eens te meer blijken.

Het inhoudelijke lustrumevenement ‘Sirius in Society’ zal plaatsvinden op vrijdag 12 november 2021. Het evenement zal geheel in het teken staan van: ‘De maatschappelijke dienstplicht van een jurist’. Daarbij staan interessante vragen centraal als: ‘hoe draagt de jurist van morgen bij aan de maatschappij?’ en ‘moet het recht worden ingezet om maatschappelijke verandering teweeg te brengen (zoals in de beroemde Urgenda-uitspraak en de recente Shell-uitspraak)?’. Het evenement zal ’s ochtends en ’s middags plaatsvinden en belooft zeer prikkelend te worden. Daar wil je bij zijn! 

Sirius in Society is uiteraard kosteloos te bezoeken door zowel Sirii als alumni en zal plaatsvinden in het Spoorwegmuseum in Utrecht.